dimarts, 24 de juny del 2014

LUIS SUÁREZ, BARÇA O MADRID?

Luis Suárez serà l'home de l'estiu, el jugador pel qual es barallen Barça i Madrid i tot apunta que està destinat a ser el traspàs més car d'aquest mercat estival, com en el seu dia ho van ser Neymar o Bale. 

Concentrat amb la selecció uruguaiana al Brasil on aquest dimarts es juga el passaport als vuitens de final contra Itàlia, el davanter segueix de primera mà els moviments dels dos grans de la Lliga espanyola per contractar i ja ha donat ordres als seus propers de com vol que sigui aquest procés.

La preferència de Luis Suárez està clara: "Aniré on em vulguin, on sigui important", ha comentat. I en igualtat de condicions, vol jugar al Barça abans que el Reial Madrid. Per què? Per estil de joc que creu adaptar-se millor a les seves característiques; per sintonia amb Messi, a qui va conèixer en un aeroport i va ser Leo el que es va acostar a Suárez; i sobretot, per un tema familiar ja que els seus sogres viuen a Castelldefels. La seva esposa Sofia Balbi va néixer a Barcelona i va de forma regular a Catalunya, cada vegada que hi ha una aturada a Anglaterra o a l'estiu.

La seva esposa és la persona més important en la vida de Suárez perquè el va ajudar a madurar en la seva etapa de formació en arribar a Europa. El seu primer fill va néixer a Barcelona mentre que el segon va arribar a Liverpool. Després de tres anys i mig a Àmsterdam i quatre a Anglaterra, ha arribat el moment de tornar a casa i Luis Suárez està disposat a fer aquest pas amb tota la seva família.

"ARRIBEU TARD"

Li agrada Catalunya i ja ha decidit que prefereix el Barça abans que el Madrid tot i que Florentino Pérez porta més temps darrere d'aquesta operació. El Barcelona s'ha sumat en les últimes setmanes i els inputs rebuts no eren optimistes: "Arribeu tard", li van dir inicialment.


No obstant això, la voluntat de Suárez de vestir de blaugrana obre una porta que estava tancada. Tan tancada que avui mateix podria signar pel Reial Madrid ja té l'oferta sobre la taula i la certesa que Florentino Pérez no escatimarà amb el Liverpool. El Madrid porta molt avantatge en aquesta cursa però Suárez ha retardat el final de l'operació per si el Barcelona es despertava. I el club català ho ha fet.

En aquestes condicions, Luis Suárez ha donat ordres per certificar com vol que sigui el seu traspàs al Barcelona. El Madrid és conscient d'aquesta aposta personal i en saber que juga en inferioritat de condicions ha apuntat les mires cap a un altre jugador (requadre adjunt).
Després de tanta espera, l'actual màxim golejador del futbol europeu es veu en la posició adequada per marcar el terreny a seguir tant pel Barcelona com pel Liverpool.

Luis Suárez té una clàusula de 90 milions d'euros, quantitat que pot rebaixar en el cas que sigui el Barcelona o el Madrid qui el vulguin fitxar, segons s'estipula en el seu contracte.

El preu, en aquestes condicions, rondaria els 80 milions d'euros. "El tema està avançat", certifiquen fonts blaugranes pròximes a l'operació. "Si el Barça vol, es fa", afegeixen des de Liverpool.

Per contracte, el Liverpool està obligat a seure a negociar i ara la pilota està a la teulada blaugrana. El conjunt anglès espera conscient de tenir la joia de l'estiu, que si li ven serà per molta pasta i si no seguirà comptant amb un jugador franquícia per aspirar a la Premier.

QUE NO SIGUI UN CULEBRÓ

Per la seva banda, Luis Suárez també està tranquil perquè, segons fonts pròximes, "si segueix al Liverpool estarà feliç" ja que la voluntat del club és la de reforçar l'equip per aspirar als títols. Altres font, però, recorden la picabaralla que va mantenir amb el seu entrenador Brendan Rodgers a inici de temporada quan va dir que no trobaven a faltar Suárez quan aquest complia una sanció de cinc partits.

El davanter uruguaià desitja que l'operació no s'allargui massa perquè no seria bo per a cap de les parts. Vol un procés ràpid i àgil, tot i que aquest tipus d'operacions mai són fàcils. Per a això, cal que el Barcelona no s'adormi i es posi a treballar en la idea d'arribar a un acord amb el Liverpool.

Alhora, el Barcelona vol incloure a jugadors com Pedro (no se sent estimat i ha demanat una reunió amb Zubizarreta), Alexis o Tello per rebaixar els 80 milions d'euros.

En les últimes hores es va especular sobre la possibilitat que Raúl Sanlehí, executiu que està portant l'operació, viatgés a Anglaterra per reunir-se amb Ian Ayre, director executiu xarxa, per arribar a un acord. Fins i tot es va abordar de la possibilitat de la primera oferta blaugrana de 45 milions d'euros més Alexis. No obstant això, tant la reunió com l'oferta no ha estat confirmada per ningú. Luis Suárez no vol que aquestes negociacions siguin un culebró i demana al Barça tota la pressa que no ha tingut fins ara.

LA FITXA

Un altre dels punts a negociar serà el contracte del jugador ja que la seva actual fitxa és de 10 milions d'euros per temporada, sent el segon jugador més ben pagat de la Premier League per darrere de Yaya Touré. El Barça ha baixat la massa salarial amb la marxa de Cesc, Xavi, Valdés i Puyol, uns guanys per al club que serien destinades a pagar la fitxa de Suárez.

El jugador uruguaià és una petició expressa de Luis Enrique, confiat a compaginar en una mateixa davantera a tres estrelles com Neymar i Leo Messi. L'uruguaià li agrada l'ambició i la fam de victòria que demostra en cada partit fins al punt de mossegar al rival si cal. Luis Suárez ha rebut diverses sancions per la seva comportament molt dins del camp que no fan més que demostrar la seva fam de victòria.

Luis Suárez espera al Brasil notícies que arriben d'Espanya o d'Anglaterra. El seu nom ha sonat amb força durant molts estiu però ara és el moment, tal com admet el seu propi sogre en declaracions efectuades ahir.

Informació via: @marca i @sport

Escrit de Sergi Capdevila.