dissabte, 16 de febrer del 2013

US ENRECORDEU DE...

Comencem amb la secció del bloc us enrecordeu de... El primer jugador que passa per aquesta secció és Hidetoshi Nakata. 



Hidetoshi Nakata va néixer a Yamanashi (Japó) el 22-01-1977. Aquest migcampista ofensiu va començar a meravellar per la seva tècnica individual i pel seu bon xut a porteria. Ja quan jugava al Bellamare Hiratsuka del seu país i era internacional amb la selecció del Japó se'l considerava un jugador mediàtic i una futura estrella. L'any 1998 va fitxar pel Perugia italià que en aquells moments jugava a la Serie A i el va convertir en el segon jugador japonès que jugava a la lliga italiana. Aquell mateix any i el següent va guanyar el trofeu com a millor jugador d'Àsia. En el primer partit amb el Perugia va marcar dos gols contra la Juventus però el Perugia va acabar perdent el partit per 3-4. Va fer una gran primera temporada a Itàlia on va jugar 33 partits i anotar 10 gols.

L'any següent després d'una bona primera volta va fitxar per la Roma en el mercat d'hivern. La Roma volia guanyar l'Scudetto i va apostar per ell. Va ser titular indiscutible amb 15 partits i 3 gols. No va ser així, en la següent temporada (2000/01) on va començar a combinar titularitats amb suplències però aquell any la Roma va guanyar la Serie A amb Fabio Capello com entrenador. 

Mediàtic al Japó i a Itàlia en acabar la temporada Nakata va fitxar pel Parma, que atenció va pagar 27 milions d'euros pel seu fitxatge i el va convertir en el traspàs més car d'un jugador japonès. Era la temporada 2001/02 i aquell mateix any va guanyar la Copa d'Itàlia. En finalitzar la temporada va jugar el Mundial amb la selecció del Japó on va ser l'estrella de l'equip i van fer un bon paper en arribar als vuitens de final del Mundial. En les dues temporades següents va fer grans temporades al Parma.

Va ser la temporada 2003/04 quan va començar a ser suplent al Parma i van decidir cedir-lo al Bolonia perquè tingués minuts. Al Bolonia va recuperar la titularitat i va fer un bon paper que li va permetre fitxar per la Fiorentina que acabava de pujar a la Serie A, això era la temporada 2004/05. A la Fiorentina no va aconseguir l'estabilitat que buscava i a la temporada 2005/06 va marxar cedit al Bolton Wanderers de la Premier League. 

Al Bolton va ser titular però no va acabar d'adaptar-se al futbol anglès. Tot i així, va tornar a anar convocat amb la selecció del Japó i va jugar el Mundial de 2006. Al finalitzar la temporada Hidetoshi Nakata sorprenentment es va retirar amb només 29 anys perquè havia perdut la il·lusió per continuar jugant a futbol. 

Actualment és una de les imatges publicitaries més famoses al Japó i sempre serà recordat pels aficionats nipons com un dels seus millors jugadors de la història.  

Per últim, aquí teniu un vídeo del gran Hidetoshi Nakata


2 comentaris:

  1. Molt bon article Aniol! No deixis el Blog que amb constància poc a poc aniràs guanyant visites :)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies :) Salut Bokerinho!!

    ResponElimina